Takumi Panko ile çıtır tavuk tarifi.

 

Panko ile Çıtır Tavuk hızlı bir şekilde hazırlanabilen lezzetli ve kolay bir yemektir.

 

İçindekiler:

4 tavuk göğsü
1 yumurta
1/2 bardak panko 
1/4 su bardağı un
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
kızartmak için zeytinyağı


Talimatlar:

Yağ ve kemikleri kırparak tavuk göğsü hazırlayın. Daha ince parçalar için her göğsü ikiye bölün.
Bir kapta panko, un, sarımsak tozu, kırmızı biber, tuz ve karabiberi karıştırın.
Yumurtayı başka bir kapta çırpın.
Bir tavayı orta ateşte yağı ile ısıtın.
Her bir tavuk parçasını önce yumurtaya sonra panko karışımına batırın.
Tavuk parçalarını önceden ısıtılmış tavaya koyun ve her iki tarafı da yaklaşık 3 ila 4 dakika altın rengi kahverengi olana kadar kızartın.
Pişen tavuk parçalarını servis yapmadan önce biraz soğuması için bir tabağa alın.
Panko ile çıtır tavuk hazır! Pilav, sebze veya en sevdiğiniz sos ile servis edilebilir. Afiyet olsun!

KÜÇÜK BOY PANKO

LEZZETLİ VE SAĞLIKLI: GLÜTENSİZ PANKO'NUN KEŞFİ